Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V obchodě dvojice ukradla záclony

MOST - V taškách měla lup i z jiných prodejen; V pronajatém bytě přechovával marihuanu; Dopravní akce na Mostecku. 

V obchodě odcizili záclony, v taškách měli lup z dalších prodejen

Mostečtí policisté zadrželi muže a ženu ve věku 30  a 34 let, oba z Chomutova. Ti přijeli do Mostu krást v obchodech. V jedné prodejně měla dvojice odcizit záclony za 2 400 korun. S lupem odešli z prodejny a následně byli přistiženi nedaleko. Policisté na místě zjistili, že dvojice předtím kradla i jinde. V taškách měla totiž další zboží a to kabát a tři bundy, vše za 6 200 korun, které měla odcizit krátce před zadržením v centru města ve dvou prodejnách. Lup v hodnotě 8 570 korun byl policií zajištěn. Muž i žena skončili na policii, kde jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství.

Marihuanu našel údajně venku, policie ji zajistila

Až pětiletý trest odnětí svobody může očekávat v případě odsouzení 25letý muž z Litvínovska, kterého vyšetřovatel obvinil z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Ten měl v pronajatém bytě neoprávněně pro vlastní potřebu přechovávat 66 kusů usušených rostlin marihuany a další sušený rostlinný materiál o celkové hmotnosti tisíc gramů. Policisté rostlinný materiál zajistili a odeslali na odbor kriminalistické techniky k provedení odborné expertizy. Tou byla zjištěna přítomnost účinné látky. Muž si usnesení o zahájení stíhání převzal ve věznici, kde si v současné době odpykává trest odnětí svobody za majetkový delikt. Marihuanu prý našel venku.

Policie kontrolovala používání bezpečnostních pásů

V Mostě včera proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Ta byla zaměřena na kontrolu užívání bezpečnostních pásů řidiči a spolujezdci. Během dne hlídky kontrolovaly řidiče v Mostě, Litvínově, na silnicích I. třídy a v dalších obcích okresu. Policisté v průběhu akce zastavili 24 vozidel a odhalili 25 přestupků  v dopravě. Řidičům za ně uložili pokuty ve výši 11 tisíc korun. Dvanáct řidičů překročilo povolenou rychlost, 11 osob nebylo připoutáno a jeden řidič policistům nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti.

nprap. Ludmila Světláková
Most 13. března 2018

vytisknout  e-mailem