Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V Novém Městě pod Smrkem někdo navrtal 100 let staré stromy

LIBERECKO - V období od září 2015 do března 2016 poškodil neznámý pachatel v lesoparku v Novém Městě pod Smrkem celkem 25 vzrostlých stromů. 

Policisté z Nového Města pod Smrkem řeší od uplynulého pátku případ poškození 25 kusů vzrostlých stromů v areálu lesoparku v ulici Frýdlantská v Novém Městě pod Smrkem. V tomto významném krajinném prvku navrtal něznámý pachatel v době od měsíce září roku 2015 do poloviny března tohoto roku do kořenového náběhu každého stromu neznámou tekutinu. Celkem tak poškodil 16 kusů 100 let starých stromů, druhu lípa srdčitá, javor, habr a dub a dále 9 kusů stromů ve stáří 15-20 let. Dva stromy lípy srdčité jsou poškozeny natolik, že bude město zvažovat jejich pokácení. Na nich je odhadována škoda na 100 tisíc korun. Celková škoda však bude podstatně vyšší. 

V daném případu již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "Poškození cizí věci", kdy budou vyčkávat na provedenou expertizu odebrané neznámé látky. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo za poškozením stromů stojí, hrozí mu až jednoletý trest odnětí svobody. 
 

26.9.2016
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem