Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V noci hořely dva domy

KRAJ - V noci byly v pohotovosti všechny složky IZS. Zasahovaly u požárů dvou bytových domů v kraji. 

Velmi rušnou noc a ráno měly složky Integrovaného záchranného systému, ale i obyvatelé dvou bytových domů na Českolipsku a v centru Liberce, které se ocitly v plamenech.

Jako první byl na tísňovou linku nahlášen požár domu v Mimoni, a to krátce po půl třetí v noci. Jako první přijela k požáru domu, z něhož šlehaly plameny ze střechy, policejní hlídka z Mimoně a Jablonného v Podještědí a evakuovala z objektu čtyři osoby. Následně přijeli na místo hasiči i zdravotníci. Všechny evakuované osoby vyvázly bez zranění. Podle prvotních informací se v domě topilo kotlem na tuhá paliva, naposledy dle svěků bylo přikládáno v osm hodin večer. Co ale bylo příčinou požáru bude více zřejmé po ohledání požářiště, kam bude přizván i psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání ohnisek hoření. Tento úkon by měl proběhnout dnes v dopoledních hodinách.

Další požár, tentokrát v Liberci, poblíž centra města, byl nahlášen kolem půl páté ráno. Na tísňovou linku volalo hned několik občanů, kteří upozorňovali na hořící dům v ulici Studničná. Uvnitř se v době požáru nacházelo šestnáct osob, které musely okamžitě dům opustit. O jejich bezpečí a teplo se postarali členové Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, kteří přistavili evakuoační autobus. S ohledem na nízké teploty a tvořící se náledí při hašení museli policisté z bezpečnostních důvodů uzavřít ulici U Lomu. I v tomto případě bude i ve spolupráci s hasiči zjisťována příčina vzniku požáru.


22. února 2018
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem