Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V Neratovicích se měl obnažovat neznámý muž

MĚLNICKO - Policisté zjišťují veškeré okolnosti a po muži pátrají. 

Policisté z obvodního oddělení Neratovice na Mělnicku zahájili v těchto dnech úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, a to v souvislosti s případy oznámenými 21. února 2023.

V tento den se na policisty obrátili rodiče dvou nezletilých dívek, před kterými se měl zatím neznámý muž obnažovat a uspokojovat na veřejně přístupném místě v Neratovicích. Obě dívky z místa utekly a informaci sdělily zákonným zástupcům, kteří podali oznámení policistům.

Ti v dané věci začali okamžitě provádět potřebné úkony trestního řízení spočívající i v zajišťování možných důkazních prostředků, poznatků či vytěžování záznamů z kamerových systémů. Důležitá budou také podaná vysvětlení obou dívek, které byly tomuto jednání přítomny, a to i s ohledem na možný popis a ztotožnění osoby, která se měla tohoto protiprávního jednání dopouštět.

Policie věnuje podobným případům vždy patřičnou pozornost a provádí také okamžitá opatření související i se zvýšeným monitoringem a hlídkovou činností. Tak je tomu i v tomto případě. Pro policisty jsou ale důležité také poznatky či svědectví dalších osob, které obnažujícího se muže viděly. Pokud se tedy někdo stal svědkem podobného jednání, případně tohoto muže v daný den, tedy 21. února 2023, případně v jiné dny, na Neratovicku zaznamenal, ať kontaktuje policisty buď přímo v Neratovicích, nebo prostřednictvím linky 158.

Současně ale apelujeme i na potřebu tyto, či podobné případy okamžitě oznamovat, aby bylo možné mnohdy i bezprostředně reagovat na nastalou situaci.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
23. února 2023 

vytisknout  e-mailem