Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V neděli kradli, v úterý „rozdával“ soudce tresty

TRUTNOVSKO - Část odcizených věcí policisté našli. 

 

Open Air Festival v Trutnově patří mezi nejstarší české hudební festivaly, který každoročně navštíví tisíce lidí. Ne všichni ale mají zájem o hudbu. Někteří se spíš zajímají o to, co by kde ukradli.  Jako například tři muži ve věku 20, 24 a 36 let, kteří v neděli nad ránem vnikli ve stanovém městečku do jednoho ze stanů. Dva z nich zadrželi hlídkující policisté přímo při činu a třetího pak později. Jednalo se o dva cizince a mladíka ze Semilska, kteří následně skončili na policii, kde se postupně rozpovídali.  Festival prý navštívili už  v pátek 19. srpna, kdy také začali s krádežemi. Během víkendu tak vnikli do nejméně 9 stanů, ze kterých odcizili mobilní telefony, alkohol, hotovost a další věci, vše v celkové hodnotě nejméně 27 tisíc korun. Část odcizených věcí pak u nich policisté našli.

Všichni tři si následně vyslechli ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jim hrozil trest odnětí svobody až na dva roky.

Trest však ale nakonec tak přísný nebyl. V úterý 22. srpna se případem zabýval soudce Okresního soudu, který jednoho z cizinců vyhostil, a zbývající dva odešli od soudu s podmíněnými tresty.
mjr. Hana Klečalová, DiS.
23. 8. 2016, 13:00

Odkazy do noveho okna

krádeže ze stanů

krádeže ze stanů 

Detailní náhled

krádeže ze stanů

krádeže ze stanů 

Detailní náhled

krádeže ze stanů

krádeže ze stanů 

Detailní náhled

krádeže ze stanů

krádeže ze stanů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem