Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V neděli do Liberce míří Slavie

LIBEREC - Na fotbalové utkání mezi FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha se chystá více jak 1 tisíc fanoušků hostujícího týmu. Policisté připravují bezpečnostní opatření. 

Více jak 1 tisíc fanoušků pražské Slavie se chystá v neděli 21. října 2018 do Liberce. Na fotbalovém stadionu U Nisy se zde  v podvečer od 17:00 hodin v rámci FORTUNA ligy mezi sebou utkají  mužstva FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha

Na tento zápas se připravuje i Policie ČR, která jej na základě získaných dostupných informací vyhodnotila jako rizikový.

Fanoušci hostujícího týmu by měli do Liberce přijet organizovaně autobusy, ale i osobními vozidly po své vlastní ose. Policisté chystají bezpečnostní opatření, jehož cílem bude zajistit veřejný pořádek, klid a bezpečnost ve městě Liberci a jeho okolí, zejména v okolí stadionu U Nisy.  Předpokládáme, že ze strany některých neukázněných příznivců sportovních klubů a diváků dojde v souvislosti s konáním sportovní akce k narušení veřejného pořádku, proto budou v případě páchání výtržností ze strany fanoušků policisté připraveni tyto incidenty ihned řešit. Úkolem policistů bude mimo jiné zajistit bezpečnost a plynulost v dopravě, informovat veřejnost o omezeních v dopravě, aby nedocházelo ke kolizním situacím. 

Situaci kolem fanoušků, sledování jejich nájezdů a následné dění ve městě, ale i u stadionu U Nisy, budou monitorovat  jak policisté z Libereckého kraje, tak i speciální pořádková jednotka z Ústeckého kraje a  pořádkové síly z kraje Středočeského. Na pohyb fanoušků budou dohlížet ve městě i mobilní monitorovací vozidla. 

S fanoušky bude rovněž v kontaktu více jak desetičlenný antikonfliktní tým. Připraveni jsou i strážníci Městské policie Liberec a v hojném počtu i pořadatelská služba a pracovníci bezpečnostní agentury, kteří budou provádět důkladnou prohlídku u návštěvníků utkání při vstupu na stadion a budou přítomni přímo na stadionu pro případ řešení konfliktů, přičemž budou  neustále v úzkém kontaktu s policisty,

Apelujeme na domácí fanoušky, aby na utkání přišli včas a mohlo tak jejich odbavení u vstupů na stadion proběhnout bez komplikací. A zároveň aby ke vstupu na stadion využili vchod ve směru od dětského dopravní hřiště.

Pro fanoušky hostujícího týmu je určen vchod na stadion ze strany od ulice Chrastavská.

Předpokládá se, že policisté budou před utkáním doprovázet fanoušky z náměstí Dr. E. Beneše přímo na stadion, z tohoto důvodu dojde v odpoledních hodinách dle potřeb v době doprovodu k uzavření ulic Železná, Valdštejnská, Chrastavská a Londýnská. Po ukončení fotbalového utkání může být krátkodobá uzavírka obdobného charakteru.  Další omezení čeká na občany v ulici Wintrova, která bude určena k parkování autobusů fanoušků.

Z důvodu zajištění klidného průběhu akce žádáme všechny občany, aby byli trpěliví a respektovatli tato dočasná omezení v den konání fotbalového utkání tj. 21. října 2018, která policie chystá z důvodu zajištění bezpečnosti ve městě. Rovněž žádáme občany, aby respektovali jak dopravní značení, tak i pokyny policistů, kteří budou na místě, a aby parkovali na místech k tomu určených. 


19. 10. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem