Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - V neděli do Jablonce přijede FC Slovan Liberec

JABLONEC NAD NISOU - Policisté jsou opět připraveni v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním chránit bezpečnost a veřejný pořádek. 

AKTUALIZACE ze dne 26. 5. 2019 19.30 hodin:

Dnes v Jablonci nad Nisou na stadionu Střelnice proběhlo  fotbalové utkání nadstavbové části první Fortuna ligy mezi mužstvy FK Jablonec a FC Slovan Liberec.. Zápas sledovalo přímo na stadionu celkem 3 410 diváků – z toho 238 fanoušků hostujícího celku. Na základě získaných informací byl zápas vyhodnocen jako rizikový a z tohoto důvodu Policie České republiky připravila na den jeho konání bezpečností opatření, jehož cílem bylo zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a okolí.

Do tohoto bezpečnostního opatření byli zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování. Všem policistům zařazeným do opatření se podařilo zajistit bezpečnost silničního provozu a udržet veřejný pořádek v okolí stadionu i ve městě. V rámci tohoto opatření policisté neřešili v souvislosti s konáním uvedené sportovní akce žádné protiprávní jednání.


nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

________________________________________________________________________________________________________________

V neděli 26. května v 15.00 hodin začne na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou fotbalové utkání nadstavbové části první Fortuna ligy mezi mužstvy FK Jablonec a FC Slovan Liberec.

Na základě dosud získaných informací policisté vyhodnotili tento zápas jako rizikový a lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. Z tohoto důvodu je na tuto sportovní akci připraveno ze strany Policie České republiky bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a jeho okolí. Vzhledem k tomu, že řada fanoušků hostujícího celku na utkání přijede i vlakem, zaměří policisté také svoji pozornost i na jejich příjezd do železničních stanic.

Na veřejný pořádek budou dohlížet policisté z Krajské pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, dále policisté pořádkové i dopravní policie, kriminalisté, psovodi a svoji nezastupitelnou úlohu budou mít v tomto bezpečnostním opatření opět i členové Antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Společně s policisty se do opatření také zapojí strážníci jablonecké městské policie. Na stadionu bude z důvodu zajištění bezpečnosti také zvýšený počet pořadatelů a pracovníků bezpečnostní agentury, kteří budou pro případ řešení konfliktů neustále v úzkém kontaktu s policisty.

Žádáme všechny návštěvníky uvedeného utkání, kteří do místa jeho konání přijedou motorovými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení.

Většina fanoušků hostujícího celku přijede z Liberce vlakem do Jablonce nad Nisou, a to předběžně odpoledne krátce před druhou hodinou. Následně tito příznivci fotbalu budou hromadně z vlakového nádraží přecházet na fotbalový stadion Střelnice. V tuto chvíli předpokládáme, že půjdou ulicemi Wolkerova, Masná, Turnovská a Vrkoslavická, kde vstoupí vchodem na tribunu JIH. Vzhledem k těmto okolnostem může v průběhu jejich přesunu na stadion v uvedených ulicích s ohledem na bezpečnost silničního provozu dojít k velmi krátkým uzavírkám. Žádáme tedy všechny, kterých se krátkodobé omezení provozu dotkne, o trpělivost a pochopení způsobu řešení aktuální situace.

Dále upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení. Z důvodu zajištění nerušeného průběhu celé akce žádáme všechny občany, kterých se toto opatření dotkne, aby jej respektovali a dbali pokynů členů pořadatelské služby, kteří budou na místech přítomni.

Návštěvníky fotbalového utkání i zákazníky obchodního centra, kteří budou mít svá vozidla  zaparkovaná na parkovišti u obchodního centra Kaufland, informujeme také o tom, že po skončení utkání bude pro jejich odjezd z tohoto místa otevřen i boční nouzový výjezd do ulice Masná. Jedná se o opatření, které sníží riziko tvoření kolon na parkovišti při hlavním výjezdu do ulice Turnovská, proto žádáme řidiče, aby této možnosti výjezdu plně využili.


23. 5. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem