Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V minulém týdnu proběhla na Benešovsku dopravně bezpečnostní akce TISPOL

BENEŠOVSKO – Policisté při ní, také za pomoci monokulárního dalekohledu, kontrolovali zákonné povinnosti řidičů, zejména to, zda se řádně věnují řízení, zda jsou řádně připoutáni, anebo zda během jízdy nedrží záznamové a hovorové zařízení. 

Akce TISPOL probíhala každý všední den v době od 16. do 20. září letošního roku na různých místech benešovského okresu. Zúčastnilo se jí celkem 8 policistů dopravní a 28 policistů pořádkové služby. K dispozici měli mj. i monokulární dalekohled, za pomoci kterého mohli přestupky řidičů dokumentovat. Zejména se zaměřovali na to, zda se řádně věnují řízení, zda jsou oni i případné osádky připoutáni bezpečnostními pásy, nebo zda za jízdy nedrží záznamové a hovorové zařízení. Během celé akce nakonec zkontrolovali 366 vozidel a jejich řidičů. Blokové pokuty v celkové výši 12 500 korun přitom udělili celkem 46 z nich. Čtrnácti za to, že nebyli připoutáni bezpečnostními pásy, sedmi za nevyhovující technický stav jejich vozidla. Zbylé přestupky se týkaly tzv. jiného jednání. Celkem 16 řidičů policisté oznámili do dalšího správního řízení na příslušný úřad a to veskrze za nerespektování stanovené rychlosti.

Přestože se přestupku v rámci této akce dopustil přibližně každý osmý řidič, je nezbytně nutné na dodržování povinností ze strany řidičů stále dohlížet. Obdobné akce jsou proto plánovány i na další blízké období.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
25. září 2019

vytisknout  e-mailem