Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

V Kopřivnici došlo k zadržení dealera pervitinu

Novojičínsko – další úspěšný případ TOXI týmu 

Kriminalisté z TOXI týmu v Novém Jičíně po důkladném prověřování v polovině července obvinili z drogové trestné činnosti osmačtyřicetiletého muže. Ten minimálně čtyři roky distribuoval v Kopřivnici a jeho okolí pervitin. Podařilo se mu prodat přes 85 gramů této drogy, přičemž jednu dávku prodával za částku od 200 do 300 korun. Nakonec byl zadržen za účasti zásahové jednotky, neboť bylo důvodné podezření, že mohl být ozbrojen.

Při domovní prohlídce policisté zajistili bílou krystalickou látku a také několik věcí, u nichž je podezření, že by mohly být výnosem pocházejícím z trestné činnosti. Jednalo se například o finanční hotovost, prsteny, motocykl, elektrokoloběžku nebo několik chytrých hodinek. Mimo to bylo policisty nalezeno také větší množství střeliva, k jehož přechovávání muž neměl oprávnění.

Komisařem z oddělení obecné kriminality bylo proti muži zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a přečinu nedovolené ozbrojování. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. V současné době je stíhán vazebně.

por. Mgr. Pavla Procházková
oddělení tisku
27. července 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem