Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Karlových Varech začala unikátní série koncertů

Ve středu 28. května 2014 byla v Karlových Varech na Mlýnské kolonádě zahájena unikátní série sedmnácti koncertů Hudby Hradní stráže a Policie České republiky na podporu kampaně „Podpořme darování kostní dřeně“.  

Úvodní koncert zahájil náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pro vnější službu plk. Mgr. Jiří Matouš.  Složky integrovaného záchranného systému Karlovarského kraje jsou v získávání nových dárců kostní dřeně velmi aktivní. Na začátku roku se zapsalo během společné akce v Sokolově do Českého národního registru dárců dřeně 80 příslušníků bezpečnostních sborů. A i přes tento velký zájem se v rámci kampaně „Podpořme darování kostní dřeně“ přihlásilo dalších 15 policistů. „Jsem velice rád, že koncertní část kampaně začíná právě zde Karlových Varech, a věřím, že koncert povede k zamyšlení těch lidí, kteří zvažují tento závažný krok,“ řekl ve svém úvodním slovu plk. Matouš.
 
Koncertem provázel moderátor Českého rozhlasu v Plzni Petr Čimpera a svým zpěvem jej obohatili sólisté Ivana Brožová a Radek Bastl. Přítomné publikum si v podání Hudby Hradní stráže a Policie České republiky mohlo vychutnat slavné policejní hity jako Četník ze Saint-Tropez, GoldenEye, James Bond Theme, Orchestrion a další známé filmové melodie.
 
Cílem kampaně je získat nové dobrovolníky pro zápis do Českého národního registru dárců dřeně. I proto během koncertu vystoupila MUDr. Jana Navrátilová, vedoucí Koordinačního centra České národního registru dárců dřeně, a Martin Vosecký, bývalý policista, který darováním své kostní dřeně v roce 2004 zachránil život tehdy šestileté dívce. Svým příběhem a osobní zkušeností tak posluchače motivoval k zamyšlení nad nezištnou pomocí k záchraně lidského života. Silným momentem koncertu bylo nečekané vystoupení pana Jaroslava z řad posluchačů, který sám je v péči lékařů onkologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni. Pan Jaroslav dojatě poděkoval nejen paní doktorce Navrátilové, ale také myšlence kampaně, která může vést k záchraně nejen jeho života.
 
I přes nepřízeň počasí děkujeme posluchačům, že si poslechli nejen krásnou hudbu, ale věnovali svoji pozornost i tématu mnohem vážnějšímu, kterým transplantace kostní dřeně bezesporu je.



por. Jan  Chaloupka, DiS.
kancelář policejního prezidenta
29. května 2014
Odkazy do noveho okna

Karlovy Vary_koncert

Karlovy Vary_koncert 

Detailní náhled

Karlovy Vary_koncert_Martin Vosecký

Karlovy Vary_koncert_Martin Vosecký 

Detailní náhled

Karlovy Vary_koncert_MUDr.Navrátilová

Karlovy Vary_koncert_MUDr.Navrátilová 

Detailní náhled

Karlovy Vary_koncert_plk.Matouš

Karlovy Vary_koncert_plk.Matouš 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem