Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V kanceláři nestihl nic ukrást

MOST - Lapka vlezl oknem v noci do kanceláře, vedle spal zaměstnanec; V parku včera přišli o batoh; Nalezenou kartou platil nákupy. 

Nabíječku z obchodu neodnesl
Na nákup za pět prstů přišel do jednoho mosteckého supermarketu 45letý muž z Mostu. V oddělení s elektronikou si vybral nabíječku, kterou vyndal z krabice, a poté si ji ukryl do kapes kalhot. To ještě netušil, že už je v hledáčku tamních detektivů. Prošel pokladnou, za zboží neplatil a následně byl při odchodu zadržen. Skončil na policejním oddělení, odkud si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Nekradl poprvé, již v  minulosti byl za krádeže odsouzen a z vězení se vrátil loni.

Cizí platební kartou platil nákupy
Nepoctivě se zachoval 38letý muž z Litvínova. Ten měl údajně nalézt platební kartu, kterou před tím ztratil jeden mladý Litvínovan. Kartu si ponechal a následně s ní v několika prodejnách platil za nákupy. Celkem tak v 6 případech kartu k platbě použil. Třikrát se mu to nepodařilo. I tak díky nalezené kartě připravil jejího majitele o finanční částku ve výši 2 990 korun. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž je stíhán na svobodě. Karta byla policií zajištěna.

V kanceláři probudil pracovníka, šel tam krást
Policie v Mostě odhalila totožnost muže, který se měl dopustit dvou případů vloupání. Muž ve věku 32let z Mostu se  měl v nočních hodinách pokusit vloupat do objektu jedné zastavárny. Překonal sice okno, ale další vnitřní zabezpečení nikoliv. Přesto poškozenému majiteli zanechal hmotnou škodu ve výši 3 000 korun. Podruhé se v jednom panelovém domě na sídlišti Výsluní vloupal do nebytového prostoru oknem. Netušil, že ve vedlejší místnosti je přítomen zaměstnanec. Toho probudil hluk a na neznámého muže zakřičel. Lapka se dal na útěk, vyskočil oknem a následně zmizel mezi domy. Vyšetřovatel nyní Mostečana obvinil z přečinu krádeže vloupáním. Za majetkové delikty byl již souzen a  nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

Dvojice přišla v parku o batoh
Mostecká policie pátrá po neznámém pachateli, který v parku u magistrátu v Mostě včera kolem 17. hodiny odcizil batoh. Ten si tam na lavičce zapomněla dvojice, která na chvíli odešla za známými k blízkému hotelu. Po několika minutách se pro batoh vrátila, ale na místě již nebyl. Poškození ho vzápětí našli poblíž pohozený v trávě. V batohu chyběla finanční hotovost a mobilní telefony. Okradení vyčíslili škodu na částku 7 tisíc korun. Případ policie šetří pro podezření z trestného činu krádeže.

nprap. Ludmila Světláková
Most 5. září 2018

vytisknout  e-mailem