Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V jednu hodinu odpoledne měl slušné skóre

BŘECLAVSKO: Řidič nadýchal tři promile. 

Sedlec - O nemilé překvapení se postaral včera po poledni jednapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia. Ten si sedl za volant i přesto, že měl v sobě slušnou hladinu alkoholu. Navíc v autě necestoval sám, vezl ještě další dvě spolucestující.

Dopravní hlídka muže zastavila v obci Sedlec. Již při prvotní komunikaci bylo policistům jasné, že je pod vlivem alkoholu. A jejich domněnka se potvrdila - při provedení odborného měření se na displeji objevila hodnota 3 promile!

Řidič nezatloukal. Doznal se, že opravdu alkohol konzumoval. S naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem tělních tekutin odmítl.  Policisté mu samozřejmě další jízdu zakázali a zadrželi řidičský průkaz. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Událost zůstává nadále v šetření.

Jak je patrné z uvedeného případu – nezodpovědnost některých řidičů je opravdu zarážející. Alkohol za volantem je špatný rádce! Znovu apelujeme na všechny řidiče, aby si uvědomili, že šofér pod vlivem alkoholu reaguje pomaleji a má samozřejmě zhoršené reakce i odhad vzdálenosti, což na silnici může znamenat velké riziko pro všechny účastníky silničního provozu.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 20. října 2017

zvuková nahrávka: Sedlec.mp3

vytisknout  e-mailem