Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V jedné prodejně kradla hned pětkrát

JABLONEC NAD NISOU - Ženě, která v lednu v jedné prodejně drogerie kradla hned pětkrát, policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu. 

Včera policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili 37leté ženě podezření ze spáchání trestného činu krádež, kterého se dopustila v lednu letošního roku, kdy opakovaně kradla v prodejně drogerie v centru města Jablonce nad Nisou. Do prodejny hned třikrát přišla krást během odpoledne 21. ledna. Poprvé krátce před šestnáctou hodinou v ní odcizil zubní pasty a punčocháče v celkové hodnotě 2.295,50 Kč. Toto zboží si vložila do kabelky a následně s ním takto prošla přes pokladny bez zaplacení. Hned po šestnácté hodině se do prodejny vrátila, aby tam ukradla šampóny, balzámy na vlasy, zubní pasty a laky na vlasy – vše v celkové hodnotě 1.637,60 Kč. Vše si opět vložila do kabelky a při procházení kolem pokladen nic nezaplatila. Potřetí se na místo činu vrátila ještě krátce před sedmnáctou hodinou, aby v ní ukradla opět vlasovou kosmetiku a přibrala i pánskou kosmetiku. Toto zboží v celkové hodnotě 1.392,90 Kč dala do kabelky, nezaplatila a z prodejny odešla.

Za dva dny se do této prodejny drogerie vrátila a naprosto stejným způsob si z ní bez zaplacení odnesla ústní vody, pánskou a vlasovou kosmetiku v celkové hodnotě 4.797,- Kč. Když se za další dva dny objevila prodejně znovu, tak si do své kabelky vložila zubní pasty a vlasovou kosmetiku v hodnotě 755,40 Kč. Ovšem, když zjistila, že je sledována při tomto jednání pracovnicí prodejny, tak veškeré odcizené zboží z kabelky ukryla v regálu s potřebami pro zvířata.

Následně policisté na základě provedeného šetření ženu vypátrali, zadrželi a následně po provedených úkonech propustili na svobodu. Podezřelé tak nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


28. 2. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem