Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„V hledáčku“ měli hlavně automaty na kávu a nápoje

Frýdecko-Místecko - měli brát mince i celé mincovníky 

Vloupání zejména do kávomatů, nápojových automatů, ale také do kasičky či dětského bagru mají mít na svědomí dnes již obvinění dva muži (49 a 18 let) a jedna žena (20 let).

Frýdecko-místečtí kriminalisté evidují od listopadu loňského roku do letošního února minimálně 11 skutků, ke kterým docházelo především ve zdravotnických zařízeních ve Frýdku-Místku a Třinci, ale také v nákupních centrech.

Hlavními aktéry byli právě muži, kteří měli ať už společně nebo mladší z nich i samostatně, většinou pomocí šroubováku vypáčit uzamčená dvířka automatů na kávu či nápoje. Po vypáčení pak měli brát mince nebo i celé mincovníky. Žena jim ve dvou případech měla pomáhat jako „hlídač“ okolí a také krýt svým tělem a kočárkem místa činu. Troufnout si však měli i na plechovou kasičku na podporu nevidomých, ze které si měli odnést 4 tisíce korun. V jednom obchodním centru pak měli vniknout i do dětského zábavního bagru, z jehož mincovníku měli odcizit téměř 10 tisíc korun.

Celková způsobená škoda odcizením je téměř 36 tisíc korun a poškozením okolo 69 tisíc korun. Kriminalisté trojici obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Dále však pokračují v prověřování a není tak vyloučeno, že jejich trestní stíhání bude rozšířeno o další skutky. V případě odsouzení mladší dvojici hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Staršímu muži pak trest odnětí svobody až na tři roky vzhledem k tomu, že již byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
17. dubna 2023

Odkazy do noveho okna

automat na kávu I

automat na kávu I 

Detailní náhled

automat na kávu II

automat na kávu II 

Detailní náhled

prázdný mincovník

prázdný mincovník 

Detailní náhled

poškozená kasička

poškozená kasička 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem