Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V hlavní roli PMJ

Hned dva úspěšné zákroky si během čtyřiadvaceti hodin připsali na pomyslný účet činnosti policisté z pohotovostní motorizované jednotky. 

Ve středu chvíli před polednem vyslal operační důstojník hlídku do jednoho z domů v Písecké ulice v Praze 3. Dle oznámení se tam do bytu ve čtvrtém patře měli vloupat dva muži za pomoci páčidla. Policisté dorazili na místo během několika minut a na chodbě zastihli neznámého muže. Když je uviděl, rychle vešel do zmiňovaného bytu a snažil se před nimi zabouchnout dveře. To se mu však vzhledem k jejich poškození nepodařilo a policisté se dostali dovnitř, kde nalezli i druhého muže. Oba se následně k vloupání doznali a uvedli i důvod, kterým byla jejich špatná finanční situace. Což potvrdil i nález tašky, ve které byly věci z napadeného bytu za bezmála pětadvacet tisíc korun. Odnést ji však už nestihli.

Na místě tak byli zadrženi a předvedeni na policejní služebnu. Oběma mužům bylo po provedení patřičných úkonů sděleno obvinění pro trestné činy porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci.

Druhý zákrok se odehrál o den později ve čtvrtek 13. září kolem jedenácté hodiny dopoledne. „Péjáci“ si v rámci hlídkové činnosti všimli v Kolbenově ulici v Praze 9 před sebou jedoucího vozidla. Rozhodli se ho zastavit a řidiče zkontrolovat. Že to byla dobrá myšlenka, se ukázalo záhy. Ačkoliv se dušoval, že je vše v pořádku, test na drogy odmítl podstoupit. Pozornosti policistů neunikl ani muž, který seděl na místě spolujezdce a hlavně tmavá taška pod jeho sedadlem. V ní policisté posléze nalezli dva průhledné pytle s rostlinou, která až nápadně připomínala marihuanu. To, že se jedná skutečně o tuto rostlinu, potvrdila orientační zkouška a také sám spolujezdec, který byl majitelem tašky. Doplnil, že se jedná přibližně o šest set gramů sušiny.

Oba muži následně "doprovodili" policisty na služebnu k provedení dalších úkonů.

por. Mgr. Jan Rybanský - 14. září 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem