Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V cizím autě se zákazem řízení.

BLANENSKO: Skončil v potoce. /VIDEO/ 

Další pronásledování nebezpečného řidiče mají za sebou jihomoravští policisté. Na rozdíl od některých nepochopitelných újezdů, kdy si řidiči nadrobili podstatně větší problémy, než kdyby se nechali zkontrolovat, měl v tomto případě sedmatřicetiletý muž pádné důvody vyhnout se policejní kontrole. Se svěřeným autem do opravy si jezdil po soukromých záležitostech, nedbal vysloveného zákazu řízení a zřejmě řídil i pod vlivem pervitinu.

Hlídka blanenských dopravních policistů se ho rozhodla zkontrolovat v Sebranicích, řidič ovšem o kontakt nestál a začal ujíždět po komunikaci I/43 na Letovice. S policejním vozem v zádech pak odbočil na vedlejší komunikace, U Drválovic pak odbočil na polní cestu a nakonec zapadl se superbem do potoka. I tak se nechtěl vzdát a pokračoval po svých zasněženým lesem. Vzhledem k jeho oblečení, které čítalo šortky a lehkou mikinu, to asi nebyl příjemný zážitek. Policisté ho zadrželi při pátrací akci v lese asi 100 metrů od vozidla.

Do protokolu uvedl, že svého jednání lituje a nedokáže ho vysvětlit. Po pozitivním orientačním testu na drogy se odmítl podrobit lékařskému vyšetření, za což ho čeká nemalá sankce. Kromě toho se zodpovídá s přečinů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Majitelka poničeného vozu také asi škodu jen tak nepřejde. Mimo to může počítat i s podstatným prodloužením zákazu řízení.

mjr. Pavel Šváb, 26. ledna 2022.

vytisknout  e-mailem