Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V červnu přišel z vězení

MOST - Vloupal se do dvou bytů a šel do vazby; Nelíbilo se jim parkování, bodcem poničili auto; Muž spal a zloděj kradl. 

Dvojici se nelíbilo, jak auto parkovalo
Zcela nepochopitelně se zachovali muž ve věku 25 let z obce na Litvínovsku a 20letý Mostečan. Ti měli poškodit cizí vozidlo. To stálo údajně na trávě u jedné litvínovské restaurace, což staršího z dvojice popudilo až tak, že měl kovovým bodcem rozbít dvě skleněné výplně u zde zaparkovaného vozidla. Druhý z obviněných si chtěl účinnost bodce vyzkoušet a rozbil další dvě skleněné tabule a při této činnosti si pořezal ruku.  Poškozený majitel auta, který byl v tu dobu v restauraci a nic netušil, vyčíslil hmotnou škodu na částku 23 tisíc korun.

Muž přišel oznámit svoji trestnou činnost, v červnu se vrátil z vězení a nyní je ve vazbě
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci 47letého muže z Chomutovska. Ten se měl dopustit dvou krádeží vloupáním v bytech. Minulý týden měl na sídlišti Zahradní v Mostě vniknout za použití násilí do bytu, kde však nic k odcizení nenašel. Majiteli bytu způsobil škodu za 4 000 korun, když poničil vstupní dveře. Dva dny před tím se vloupal do bytu v Ústí nad Labem, kde odcizil peníze a šperkovnici. Poškození vyčíslili škodu na několik tisíc korun. Lup ukryl nedaleko domu v křoví, kde byl nalezen a zajištěn. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání a soud vazbu uvalil. Pro majetkové delikty byl muž již v minulosti stíhán a letos v červnu přišel z výkonu trestu odnětí svobody. 

Za kalhotami měl pět tub zubních past
Na zubní hygienu zřejmě hodně dbá 27letý muž z Litvínova. Ten přišel tento týden v odpolední době do jedné litvínovské drogérie a tam si ještě mezi regály schoval pod oděv pět kusů zubních past v hodnotě 550 korun. Ty platit nehodlal. U kasy si koupil jen plastovou tašku a poté chtěl prodejnu opustit. Prodavačky mu to ale nedovolily a v prodejně si muže převzali litvínovští policisté. Ti mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Už v minulosti byl za krádež potrestán.

Otevřené okno opět přilákalo zloděje
Na otevřené okno narazil v noci ze středy na čtvrtek v Mostě neznámý pachatel. V panelovém domě poblíž centra města využil situace a oknem vlezl do přízemního bytu. Uvnitř měl lapka odcizit mobilní telefon v hodnotě pěti tisíc korun. Majitel bytu byl doma a spal. Krádež telefonu ohlásil mosteckým policistům, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 22. června 2018

vytisknout  e-mailem