Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V centru Rokytnice se střetl chodec s dodávkou

SEMILSKO - Pokud jste nehodu viděli, ozvěte se nám. 

Ve středu 7. února kolem 19.25 projížděl řidič motorového vozidla tovární značky Fiat Ducato centrem Rokytnice nad Jizerou, když se v mírné levotočivé zatáčce střetl s chodcem, který se pohyboval po silnici. Jednalo se o 71letého muže v tmavém oblečení, kterého řidič bohužel zaregistroval příliš pozdě na to, aby střetu s ním mohl zabránit. Senior při něm utrpěl těžké zranění, se kterým ho zdravotnická záchranná služba transportovala na traumacentrum liberecké nemocnice. Pacient byl v průběhu transportu do nemocničního zařízení v bezvědomí.

Míru zavinění střetu ze strany chodce a řidiče dodávky nyní zjišťujeme. V této souvislosti uvítáme případné svědectví od lidí, kteří nehodu viděli. Pomohou nám i záběry z palubních kamer vozidel projíždějících centrem Rokytnice ve středu kolem 19.25. K článku přikládáme fotografii  s vyznačením místa, kde ke střetu došlo. Pokud můžete pomoci, kontaktujte nás prosím na lince 158.místo střetu chodce s dodávkoumísto střetu chodce s dodávkou

V souvislosti s nehodou opětovně apelujeme na chodce, aby více mysleli na svou bezpečnost a užíváním reflexníxh prvků zvýšili svoji viditelnost v silničním provozu, a to i v obcích a ve městech. Prevence se vždycky vyplatí. Více informací o tom, na jakou vzdálenost řidič vozidla registruje v provozu chodce v tmavém nebo barevně výraznějším oblečení,  anebo  chodce vybaveného reflexními prvky, čtěte na odkazu BESIP.

9. 2. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

místo střetu chodce s dodávkou

místo střetu chodce s dodávkou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem