Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V centru Jablonce hořelo auto - AKTUALIZACE

JABLONEC NAD NISOU - Dnes ráno vlivem technické závady v motoru hořelo vozidlo. Jeho řidiči policisté při dechových zkouškách naměřili hodnotu alkoholu 3,94 a 4,14 promile. 

Aktualizace ze dne 29. 3. 2018:

Včera policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili 44letému  muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dospustil tak, jak je níže uvedeno. Podezřelému tak nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

______________________________________________________________________________________

Dnes ráno krátce před osmou hodinou policisté na lince 158 přijali oznámení o požáru vozidla v ulici Emilie Floriánové v Jablonci nad Nisou. Na místo vyjely ihned všechny složky Integrovaného záchranného systému. Při příjezdu policistů na místo, zde již byla i strážnice Městské policie, která před jejich příjezdem 44letého řidiče z hořícího vozidla vytáhla. Následně policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu při první zkoušce 3,94 a při opakované 4,14 promile. Poté byl vzhledem ke skutečnosti, že se při požáru nadýchal zplodin, vozidlem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje převezen na ošetření do jablonecké nemocnice.

Na základě provedeného šetření bylo vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru stanoveno, že příčinou požáru vozidla byla jeho technická závada v motorové části. Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou, kteří okolnosti celého případu i nadále šetří, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


23. 3. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem