Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V bytě zahořela varna pervitinu

ZLÍNSKO: Výrobci drogy hrozí desetileté vězení. 

Příčinu vzniku požáru v bytě ve Zlíně, kde v té době pobývaly dvě ženy a jeden muž, kteří skončili v nemocnici po nadýchání zplodin, odhalili záhy po jeho vzniku zlínští kriminalisté. Nejednalo se o nic banálního, naopak. V bytě začala hořet varna při přípravě pervitinu. Způsobená škoda je předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Všichni tři obyvatelé skončili po krátkém pobytu v nemocnici v policejní cele. 

Na místo požáru vyrazili nejprve hasiči, ale protože uvnitř našli prázdná plata od léků a jiné podezřelé předměty, předali vyšetřování příčiny vzniku požáru policistům. Vzhledem k tomu, že policisté z obvodního oddělení zjistili, že se jedná o předměty a přípravky určené k výrobě drog, případ si převzali kriminalisté.

Následující den zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ze kterého jsou podezřelí všichni tři obyvatelé bytu. Trestní sazba u dvou žen ve věku 32 a 42 let je 1 rok až 5 let odnětí svobody. V rejstříku trestů má každá jeden záznam. U třiačtyřicetiletého muže je trestní sazba přísnější kvůli jeho trestní minulosti. V rejstříku trestů má 6 záznamů, z toho byl dvakrát trestaný pro trestnou činnost na úseku drog. Ve věznici tak může strávit 2 až 10 let.

  

4. dubna 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Kuchyň po požáru

Kuchyň po požáru 

Detailní náhled

Kuchyň po požáru 2

Kuchyň po požáru 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem