Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V baru přišel o mobil

MOST - Mladík využil situace, kdy muž spal, vzal i portmonku; Oknem vlezl do bytu a kradl; Jízdu skončil nárazem do sloupu. 

Kriminalisté objasnili vloupání do bytu a komerčního objektu
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 26letého muže z obce na Litvínovsku. Ten měl podle všeho již loni na mosteckém sídlišti Severní  vniknout do bytu poté, co překonal plastové okno. V bytě měl muž odcizit televizi, tablet, hodinky, různé pánské i dámské oděvy a také měl najít finanční hotovost. Kromě toho měl v přibližně stejnou dobu vniknout v centru města Mostu do komerční budovy, kde v suterénu objektu překonal uzamčené dveře do sklepních prostor, vnikl do technické místnosti, kde měl vylomit dveře do strojovny.  Z objektu nic neodcizil. Celkem měl obviněný napáchat škodu ve výši 29 tisíc korun. Muž je nyní ve výkonu trestu pro jinou trestnou činnost.

Během spánku v baru přišel o mobil a portmonku
Mladík z Mostu čelí obvinění z provinění krádeže na osobě. Té se měl mladistvý dopustit podle policistů, kteří na případu pracovali, v jednom mosteckém baru na sídlišti Zahradní. Tam byl i poškozený jako host, kde u baru asi na hodinku usnul. Toho využil přítomný mladík a spícímu muži měl z kapes odcizit mobilní telefon a peněženku s hotovostí a osobními doklady. Poté z místa rychle odešel, aniž by krádež někdo z přítomných zaregistroval. Poškozený muž krádež zjistil hned po probuzení, škodu odhadl na částku 6 700 korun a informoval policii. Ta provedeným šetřením mladistvého odhalila. Obviněný je stíhán na svobodě. Odcizené věci policisté nezajistili.

Řidička narazila do sloupu,  v dechu měla alkohol
Dopravní policisté v pátek šetřili dopravní nehodu, která se měla stát na silnici III. třídy u obce Braňany. Tam jela v pozdně nočních hodinách řidička v osobním vozidle, když při řízení vyjela vpravo mimo komunikaci a narazila do sloupu telekomunikačního vedení. Hmotná škoda vznikla jak na autě, tak i na sloupu a policisté ji odhadli na částku 12 tisíc korun. Ke zranění řidičky nedošlo. Hlídka u ní provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Policisté mladé řidičce o víkendu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za toto jednání v případě prokázání viny jí může soud uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.  

nprap. Ludmila Světláková
Most 27. ledna 2020

vytisknout  e-mailem