Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

V baru fyzicky napadl muže

KARLOVARSKÝ KRAJ – S těžkým zraněním byl letecky transportován do nemocnice. 

V pátek dne 20. října 2017 bylo v nočních hodinách na tísňovou linku policie přijato oznámení o fyzickém napadení v baru v Karlových Varech. Na místo byla vyslána policejní hlídka, která po příjezdu na místo zjistila, že zde došlo k napadení 42 letého muže. Toho fyzicky napadl několika údery rukou sevřenou v pěst a kopy do horní části těla 41 letý muž z Rakovníka. Poškozenému svým agresivním jednáním způsobil poranění hlavy, a proto byl z místa převezen k lékařskému ošetření do nemocnice v Karlových Varech. Po vyšetření byl s těžkým poraněním hlavy letecky transportován do Fakultní nemocnice v Plzni, kde byl ihned operován. Násilník byl z důvodu své podnapilosti policisty převezen na protialkoholní záchytnou stanici.

Vzhledem k závažnosti a opětovnosti jeho jednání si celý případ převzali krajští kriminalisté. Ti s ním zahájili trestní stíhání jako obviněného ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví spáchaného v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví. Poté byl eskortován do policejní cely.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o uvalení vazby. Obviněný muž se již obdobného jednání dopustil v roce 2014, kdy byl soudem odsouzen a potrestán pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví a přečin výtržnictví. V současnosti mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 5 až 12 let.

nprap. Zuzana Týřová
23. 10. 2017

vytisknout  e-mailem