Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V autě našel hodně peněz

MOST - Odcizené peníze utratil za hotel a hru na automatech; Nechtělo se mu pěšky, tak ukradl kolo. 

Mostecká policie odhalila totožnost neznámého pachatele, který v Mostě v noci vykradl auto a odcizil vysokou finanční částku. Muž ve věku 21 let měl v ulici Františka Halase vniknout násilím  do zaparkovaného auta, odkud měl odcizit tašku s více než 150 tisíci korunami a mobil. I když ho policisté během tří dnů zadrželi, z peněz mu zbyly jen dva tisíce. Peníze údajně utratil za ubytování v mosteckém hotelu a prohrál na herních automatech. Ostatně kriminalisté muže zadrželi v jedné herně na Teplicku. Ačkoliv policie muže obvinila z přečinu krádeže vloupáním, o 14 dnů později opět vyrazil na trestnou výpravu. V noci přelezl plot u rodinného domu v Mostě a vylezl na střechu zahradního domku, kde propadl nohou a poté z místa utekl. Poškodil střechu i stropy. Celkem Mostečan napáchal škody za 190 tisíc korun. Policie ho stíhá na svobodě. Za tyto skutky mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

U zdi objevil kolo, odjel na něm domů
Policie v Obrnicích sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 26letému muži z Mostu. Podle šetření policistů měl v jedné obci na Mostecku ve večerních hodinách odcizit Mostečan jízdní kolo, které bylo volně odstavené u zdi na návsi. Nenechavec na cizí odstavené kolo nasedl a poté s ním odjel do místa bydliště. Odcizené jízdní kolo bylo vráceno zpět poškozenému majiteli. Mostečan byl již v minulosti za krádež odsouzen a kolo si vzal údajně proto, že se mu nechtělo jít domů pěšky.

Dvacet chodců inkasovalo pokuty za špatné přecházení
Dopravní policisté tento týden po dva dny kontrolovali v obcích dodržování pravidel silničního provozu. Tentokrát byla krajská akce zaměřena hlavně na chodce. Policie sledovala, zda chodci využívají k přecházení vozovek přechody, zda respektují světelná zařízení i jejich pohyb na silnicích I. třídy. Hlídky byly v Mostě, Litvínově, Lomu, Meziboří a na komunikacích I. třídy. Během dvou dnů muži v uniformách zastavili a zkontrolovali 50 vozidel a odhalili 40 přestupků v dopravě. Za 36 z nich uložili policisté řidičům a chodcům pokuty ve výši 10 500 korun. Tři řidiči překročili rychlost, 3 osoby neměly bezpečnostní pásy, 20 chodců bylo pokutováno za špatné přecházení a vyinkasovalo pokuty ve výši 4 300 korun. Nejvíc přestupků chodci spáchali v centru Mostu, kde přecházeli mimo přechod a na přechodech u Sportovní haly a Prioru přecházeli na červenou. U pěti aut policisté odhalili špatný technický stav

nprap. Ludmila Světláková
Most 26. dubna 2018

vytisknout  e-mailem