Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zpronevěra a krádež

KLATOVSKO - Muž pomocí elektronických tankovacích karet odcizil motorovou naftu. 

Policisté z oddělení hospodářské kriminality ukončili prověřování krádeže a zpronevěry. Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal od komisaře čtyřicetiletý muž z Horažďovicka ze spáchání pokračujícího přečinu krádež a zpronevěra.

Muž byl zaměstnán ve společnosti na Klatovsku jako řidič. V době od měsíce května 2017 do ledna 2020,  bez souhlasu zaměstnavatele použil elektronické tankovací čipy, kterých se zmocnil v jiných zaparkovaných vozidlech. Pomocí tankovacích čipů provedl nebo umožnil neoprávněné tankování motorové nafty v čerpací stanici. Takto získanou motorovou naftu následně prodal nebo použil pro vlastní potřebu.

Neoprávněně odebraná motorová nafta byla zaměstnavateli vyfakturována, kdy se jednalo celkem o 140 případů. Poškozené společnosti vznikla škoda 1 131 933 Kč.

Další muž, kterému obviněný předával tankovací čipy, nevěděl o nelegálním čerpání motorové nafty. Podezřelý muži nabídl prodej nafty s tím, že se jedná o ušetřenou naftu z provozovaného nákladního vozidla. Dalšímu svému známému motorovou naftu též prodával.

Obviněný si přisvojil cizí věc, které se zmocnil a způsobil na cizím majetku škodu.

nprap. Ladmanová Dana

13. ledna 2021

vytisknout  e-mailem