Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

„Živil“ se prodejem drog

PLZEŇ – Další z mnoha úspěchů plzeňských kriminalistů. Minulý týden ve středu zadrželi prodejce pervitinu. 

Kriminalisté z plzeňského „TOXI“ týmu realizovali dne 22. ledna 2020 ve večerních hodinách akci zaměřenou na prodejce pervitinu.

Policisté 28letého muže zadrželi před jedním z plzeňských barů. Muž zrovna telefonoval, když mu policisté zaklepali na rameno a vyzvali ho k prokázání totožnosti a dále, aby jim předložil veškerý obsah svých kapes. Jelikož už měl mladý dealer s policií jisté zkušenosti, kdy nebyl zadržený poprvé, s muži zákona spolupracoval. Z kapsy vyndal malé pytlíčky s bílou krystalickou látkou. Jednalo se o metamfetamin - pervitin. Kriminalisté ho omezili na osobní svobodě a drogy zajistili. Následně se přiznal, že nejméně od počátku roku 2018 na různých místech Plzně a různým lidem prodával po předchozí telefonické domluvě pervitin. Všichni odběratelé do výpovědi shodně uvedli, že někdy byl pervitin něčím naředěný, jelikož měl slabší účinky. Muž nikde pořádně nepracoval a „živil“ se prodejem drog, a to i přesto, že pro stejnou trestnou činnost si před dvěma týdny vyslechl rozsudek před Okresním soudem Plzeň město.

Díky skvělé práci plzeňských policistů, kteří na tomto případu intenzivně pracovali, zahájil policejní komisař trestní stíhání pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání  s omamnými a psychotropními látkami a jedy a podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval.

nprap. Michaela Raindlová
28. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem