Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

XI. ročník akce Den s Policií ČR

V sobotu dne 21. června od 10.00 hodin se konal v kulturně rekreačním areálu „ Bohemie“ v Sokolově již XI. ročník tradiční preventivní akce „Den s Policií ČR“. Letošní ročník pořádala Policie ČR správa Západočeského kraje ve spolupráci s okresním ředitelstvím Sokolov pod záštitou policejního prezidenta a starosty města Sokolov. 

 
V sobotu dne 21. června od 10.00 hodin se konal v kulturně rekreačním areálu „ Bohemie“  v Sokolově již XI. ročník tradiční preventivní akce „Den s Policií ČR“.   Letošní ročník pořádala Policie ČR správa Západočeského kraje ve spolupráci  s okresním ředitelstvím Sokolov  pod záštitou policejního prezidenta a starosty města Sokolov. Dne s Policií ČR se zúčastnil první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Ing. Jaroslav Salivar, policejní prezident plk. Mgr. Oldřich Martinů a další významní hosté. 
Program odstartovaly po slavnostním zahájení mažoretky ze Základní školy v Kynšperku. Diváci mohli během akce shlédnout ukázky práce  pyrotechniků, psovodů, jízdní policie, ukázky bojových umění. Na programu byla i historická ukázka činnosti četnictva.  S využitím vrtulníku předvedli svůj výcvik policisté zásahové jednotky. Po celý den pak byla  pro návštěvníky připravena stanoviště, kde se prezentovali policisté kriminalistické techniky, služba pořádkové policie, dopravní služba, úsek prevence a personalistiky. Zájemci si také mohli prohlédnout policejní vozový park, včetně obrněného transportéru, a další techniku a vybavení policie. Pozvání přijali i policisté ze sousedního Německa, kteří zde také prezentovali svoji činnost. Návštěvníci se zajímali o techniku americké armády, kterou na akci představili delegáti MP Batalion 709. Velká část programu byla věnována našim nejmenším. Ti si mohli vyzkoušet střelbu na vzduchové a laserové střelnici i  jízdu zručnosti na dětském dopravním hřišti. Dále byla  pro ně připravena celá řada zábavných atrakcí a soutěží o ceny. Celý program zpestřil koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky. Velký ohlas sklidil herec Pavel Zedníček, který Den s Policií České republiky již tradičně moderoval.  
                      
 npor. Mgr. Jana Václavová

vytisknout  e-mailem