Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyšetřujeme několik vloupání do chat

PLZEŇ - Zloději brali hlavně nářadí. 

Hned tři případy vloupání v chatových oblastech šetří policisté z obvodního oddělení Plzeň 1.

V době od 12. až 18. dubna 2019 dosud neznámý pachatel vnikl na oplocený pozemek zahrádkářské kolonie v Plzni, kde nezjištěným způsobem odstranil branku a přes pozemek přešel ke kolně, kde násilím překonal vstupní dveře a odcizil nezjištěné množství nářadí. Poté se přemístil k zahradnímu domku, kde poškodil okno, kterým následně pronikl dovnitř. Odtud si zloděj odnesl převážně elektrické spotřebiče, nářadí a plynovou pistoli. Majiteli tak vznikla škoda přesahující 12 000 korun.     

 V době od 17. na 18. dubna 2019 dosud neznámý pachatel nezjištěným způsobem vnikl na oplocený pozemek v chatové oblasti v Plzni na Lochotíně a následně násilím překonal vstupní dveře do chaty. Prostor zloděj důkladně prohledal a odcizil vše, co mu přišlo pod ruku. Majiteli vznikla škoda přesahující 15 000 korun.

V době od 14. až 15. dubna 2019 neznámý pachatel vnikl nezjištěným způsobem na oplocený pozemek v Plzni na Lochotíně. Poté vytlačil okno u chatky, do které neoprávněně vnikl. Pachatel zde nic neodcizil, takže majiteli nevznikla žádná škoda na majetku.

Policisté z obvodního oddělení Plzeň 1 ve dvou případech zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež vloupáním a ve třetím případě pro přečin porušování domovní svobody. Případy se nadále zabývají a po pachatelích pátrají.

    Nedávejte šanci zlodějům

Zabezpečte si svůj majetek! Nenechávejte zde cenné věci!

Co je vhodné učinit, když k takovému vloupání dojde.

Pokud zjistíte, že došlo k vloupání do chaty, domu či jakéhokoli objektu, zavolejte Policii ČR a nevstupujte dovnitř. Nepořádek v objektu před příjezdem Policie ČR neuklízejte. Na nic nesahejte, aby nedošlo ke znehodnocení nebo poškození daktyloskopických stop.

prap. Alena Nováčková
23. dubna 2019

vytisknout  e-mailem