Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vražda

CHRÁST - Na oběť několikrát vystřelil. 

     Případ, který se z počátku zdál být dopravní nehodou a který je nyní šetřen pro zvlášť závažný zločin vraždy, byl oznámen v pátek 7.11.2014 po 16 hodině. Prvotní oznámení se týkalo vozu v silničním příkopu. Již během několika dalších přijatých oznámení od náhodných svědků však bylo zřejmé, že výjezd policejních hlídek bude k násilnému trestnému činu.
     Zatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že poškozený muž (ročník 1950) přijel osobním vozidlem značky BMW k objektu, který se nachází před obcí Chrást, zde u vozovky zastavil a začal hovořit s mužem (ročník 1968), který je v současné době z činu obviněn. Obviněný měl na poškozeného několikrát vystřelit legálně drženou krátkou střelnou zbraní, přičemž poškozený zraněním na místě podlehl a  vůz se následně s tělem oběti samovolně rozjel do příkopu. Poté se střelec ukryl v budově, proto na místo vyjela zásahová jednotka. Muže několik desítek minut po činu zadržela. Při zákroku nedošlo ke zranění osob, hmotné škody byly způsobeny „pouze“ na dveřích budovy.
     Motiv činu a všechny okolnosti případu jsou nyní předmětem šetření policistů služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Zatím zjištěné skutečnosti nenasvědčují tomu, že by tento útok souvisel s trestní minulostí obou zúčastněných, zřejmě se jednalo o vyvrcholení současných sporů mezi oběma muži. Podezřelý byl eskortován do policejní cely. V neděli 9.11.2014 bylo zahájeno jeho trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy a soud rozhodl o jeho vzetí do vazby. 
 
por. Bc. Jana Tomková
10.11.2014

vytisknout  e-mailem