Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ukončení prověřování dopravní nehody

KLATOVSKO - V měsíci lednu došlo k dopravní nehodě, kdy na následky zranění zemřela žena. Řidič byl obviněn z přečinu usmrcení z nedbalosti. 

       Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování dopravní nehody z 24. ledna letošního roku. Třiašedesátiletému muži ze Sušicka bylo předáno usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin usmrcení z nedbalosti.

V uvedený den třicet minut po páté hodině ranní jel muž s vozidlem tovární značky Škoda Fabia po silnici I. třídy číslo 22 od obce Kocourov na Klatovy. Po průjezdu pravotočivé zatáčky u osady Nový Čestín vjel do protisměru a došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem značky Ford Mondeo.

Při dopravní nehodě byla zraněna spolujezdkyně devětapadesátiletá žena ze Sušice, která byla převezena do nemocnice v Plzni, kde na následky zranění zemřela. Řidička vozidla Ford a dvě spolujezdkyně utrpěly zranění, kdy u jedné byla pracovní neschopnost do konce měsíce ledna. Zranění utrpěl i spolujezdec z vozidla Škoda Fabia. U poškozených doba léčení nepřesahovala jeden týden.

     Muž porušil důležitou povinnost, kterou má uloženou řidič podle zákona o provozu na pozemních komunikacích, kdy rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.

nprap. Ladmanová Dana

26. května 2017

vytisknout  e-mailem