Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem alkoholu a návykových látek

KLATOVSKO - Ve dvou případech byli řidiči pod vlivem alkoholu. Jeden měl pozitivní test na amfetamin. 

Po Klatovech jela v sobotu 17. února letošního roku řidička s vozidlem značky Škoda Octavia. Dopravní policisté řidičku zastavili před jednou hodinou v noci na ulici 5. Května. Jednadvacetiletá žena z obce u Klatov se podrobila dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem měření 0,96 a opakovaně 0,98 promile alkoholu. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz.

Mezi obcemi Strážovice a Neprochovy jel s vozidlem jednačtyřicetiletý muž z obce na Horažďovicku v sobotu 16. února tohoto roku. Policisté z obvodního oddělení z Plánice jej zastavili patnáct minut po třiadvacáté hodině a jeho dechová zkouška byla s výsledkem 0,87 a opakovaně 0,86 promile alkoholu. Řidič nepředložil ke kontrole řidičský průkaz.

Policisté kontrolovali v Klatovech na ulici Komenského řidiče, který jel s vozidlem značky Renault Twingo v neděli 18. února tohoto roku. Třicet minut po třiadvacáté hodině se čtyřiadvacetiletý muž z obce u Českých Budějovic podrobil dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem, ale test na návykové látky měl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu.

Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.

nprap. Ladmanová Dana

19. února 2018

vytisknout  e-mailem