Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Razie ve věznici

PLZEŇ – Počátkem tohoto týdne proběhla ve věznici na plzeňských Borech rozsáhlá policejní akce zaměřená na drogovou kriminalitu. Výsledkem je zatím 11 obviněných. 

    Počátkem tohoto týdne vyvrcholila velkým zásahem ve Věznici Plzeň dlouhodobá akce zaměřená na potírání drogové kriminality.  Samotnému zátahu proti rozsáhlé a organizované drogové trestné činnosti předcházely několikaměsíční přípravy, na kterých se podílela mimo plzeňských policistů i vězeňská služba. Razie byla odezvou na opakující se pokusy o distribuci drog do věznice, které byly odhaleny jejími pracovníky.

    Zásah realizovaly desítky policistů a pracovníků vězeňské služby, nasazeni byli i čtyři policejní psi speciálně vycvičení na detekci omamných a psychotropních látek. Během akce bylo nalezeno a zajištěno celkem sedm mobilních telefonů a čtyři samostatné SIM karty, dále velké množství injekčních stříkaček a především pak krystalická látka, u které vzniklo důvodné podezření, že se jedná o pervitin, tedy zakázanou omamnou a psychotropní látku.  

     V průběhu včerejšího dne si pak celkem jedenáct osob vyslechlo obvinění převážně ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ti, u kterých bylo nalezeno hovorové zařízení, a ti, u kterých bylo prokázáno, že těmto osobám mobilní telefony umožnili používat, se pak navíc zpovídají z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Mezi trestně stíhanými osobami je sedm mužů, kdy v šesti případech se jedná o osoby ve výkonu trestu odnětí svobody, a čtyři ženy. Nejmladšímu obviněnému je 25 let, nejstaršímu 59 let. Nikdo z obviněných není zaměstnancem nebo pracovníkem věznice. V tomto okamžiku nelze vyloučit, že po vyhodnocení všech informací a důkazních materiálů bude rozšířeno trestní stíhání o další osoby.

por. Ing. Hana Štefflová
28. června 2017

vytisknout  e-mailem