Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Před jízdou požili alkohol

Kontroly na Klatovsku 

     V Klatovech v pátek 20. dubna 2012 ve 22.10 hodin řídil 25 letý cizinec vozidlo zn. VW Passat po ulici Vídeňské ve směru od náměstí a na křižovatce s ulicemi Podbranská a Komenského nezastavil vozidlo v místě, kde je dopravní značka “Stůj, dej přednost v jízdě!“ a křižovatkou projel. Následně byl zastaven hlídkou policie, když vozidlo zastavil vyměnil se jako řidič spolucestující. Muž byl vyzván k provedení dechové zkoušky a přístroj naměřil 0,47 a opakovaně 0,39 promile alkoholu a přiznal, že před jízdou požil pivo.
     Policisté z dopravního inspektorátu kontrolovali ve Švihově v sobotu 21. dubna 2012 v 11.58 hodin řidiče 54 letého muže z obce u Karlových Varů při řízení vozidla zn. Seat Ibiza. Dechovou zkouškou bylo zjištěno 0,56 promile alkoholu.
     V sobotu 21. dubna 2012 ve 20.43 hodin byl v Klatovech na ulici Náražní kontrolován místní muž 55 letý řidič jenž řídil vozidlo zn. Škoda Octavia. Řidič při jízdě neužil bezpečnostní pás a dechovou zkouškou bylo naměřeno 0,52 promile alkoholu a žádal lékařské vyšetření, kterému se podrobil ve zdravotnickém zařízení.
     Policisté mužům zadrželi řidičské průkazy. Řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků.
 
   

nprap. Ladmanová Dana

23.4.2012

vytisknout  e-mailem