Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté zadrželi dva pachatele

KLATOVY - Policejní komisař je obvinil ze zločinu loupeže. Jeden z nich skončil ve vazební věznici. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování loupežného přepadení, ke kterému došlo v Klatovech dne 22. května letošního roku. Na základě provedeného šetření ustanovili dva podezřelé muže ve věku 25 a 27 let z Klatovska. Následující den je policejní komisař obvinil ze spáchání zločinu loupeže formou spolupachatelství.

Uvedení muži v sobotu krátce po 23:30 hod. v ulici Divadelní  přistoupili zezadu k šestadvacetiletému muži z Klatovska, jenž v danou chvíli seděl na pódiu. Starší z pachatelů, který byl maskovaný, pod pohrůžkou násilí a za použití nože společně se svým komplicem požadovali vydání finanční hotovosti nebo psychotropní látky. Na upozornění poškozeného, že místo je monitorováno, pachatelé svého jednání zanechali a odešli. Oba podezřelé pak kriminalisté v pondělí 23. května zadrželi kolem patnácté hodiny v Klatovech.
S ohledem na trestní minulost mladšího muže policejní komisař podal podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, který soud respektoval.  Za doprovodu policistů byl muž převezen do vazební věznice.

nprap. Dana Ladmanová
26. května 2022

vytisknout  e-mailem