Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté se zúčastnili cvičení složek integrovaného záchranného systému.

ROZVADOV - Simulovaná mimořádná událost. 

V pondělí se policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zúčastnili cvičení složek integrovaného záchranného systému, které připravila Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje.

Do shromáždění 250 osob vjel ve vysoké rychlosti nákladní automobil. Všude se ozýval křik zraněných a celá situace byla nafingovaná velmi věrohodně.

Jako první byli na místě policisté, kteří dohlíželi na bezpečnost všech zúčastněných při ohlášeném shromáždění, a společně se záchranáři začali se záchrannými pracemi. Policisté dále zajistili místo události, zjišťovali totožnost raněných a zemřelých a policisté z týmu krizové intervence poskytli účastníkům psychosociální péči. Dopravní policisté uzavřeli místo nehody, upozorňovali na objízdné trasy a zajišťovali plynulý průběh průjezdu zdravotnických vozů. Na místě byli i kolegové z oddělení služební kynologie, kteří v okolí pátrali po osobách, jenž v šoku utekly pryč. Policisté museli celou situaci zadokumentovat, zajistit stopy a vyslechnout svědky.

"Celé cvičení posuzovali odborní rozhodčí, kteří vyhodnotí jednání všech složek, ale za naše krajské ředitelství můžeme říci, že vše proběhlo v pořádku a rádi jsme se cvičení zúčastnili." uvedl ředitel plukovník Pavel Krákora.

mjr. Ing. Martina Korandová
22. května 2018

http://www.zzspk.cz/aktualne-2018/394-kamion-najel-do-250-lidi-na-rozvadove-probehlo-nejvetsi-zachranarske-cviceni.html

vytisknout  e-mailem