Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Na svědomí toho má víc

Včera si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci 20letý mladík ze severu Plzeňska.  

 Vše začalo na začátku srpna minulého roku, kdy se muž vloupal do rekreační chaty a odnesl si dva mobilní telefony a dva klíče od vrat k zahradě. V září pro změnu vnikl do buňky správce hřbitova a odcizil strunovou sekačku. V prosinci rozbil okno u rodinného domu v ulici Za Rybárnou a dostal se dovnitř. Jeho pozornosti neunikl notebook, fotoaparát, videokamera, navigace, dva mobilní telefony, dva MP3 přehrávače, 600 euro, pánské  a dámské hodinky a několik šperků. Jeho lup za více než 100 tisíc korun mu zřejmě nestačil a tak o několik dní později rozbil okno opět u rodinného domu v ulici Na Výsluní. Prohledal celý objekt a majitelé přišli o několik šperků a šest set korun. Ten samý den a v té samé chatové oblasti si za pomoci nalezeného klíče odemkl dveře do dalšího domu a vešel dovnitř. Odcizil elektrickou rozbrušovačku s příslušenstvím, dva aku šroubováky, mobilní telefon, několik láhví alkoholu, vánoční cukroví a šperky. V polovině prosince se znovu vrátil do ulice Za Rybárnou, rozbil okno v koupelně a odnesl satelitní receiver, několik sošek, alkohol, dalekohled a šperky.  Ke konci prosince vnikl do rekreačního domku v Doudlevcích. Když majitelé přišli domů, zjistili, že nemají kožené bundy, různé oblečení, šperky, mobilní telefony a fotoaparát. Poté ještě přišli na to, že jim z garáže zmizela vrtačka.  Na začátku ledna tohoto roku řádil mladík znovu Na Výsluní. Prostřihl drátěné oplocení pozemku a vešel otevřenými dveřmi do domu. Odnesl si motorovou pilu, vrtačku a oblečení na snowboard. Ani zahrádkářská kolonie Pod Chlumem neunikla jeho pozornosti. Vnikl do jedné chaty a odcizil notebook, mobilní telefony a šperky. Další krádež, kterou má na svědomí, se stala  osmého ledna. Procházel se chatovou oblastí Na Brůdku ve Vejprnicích, rozbitým oknem vnikl do budovy a odnesl si hi-fi věž. Zatím poslední krádež, kterou policisté zjistili, spáchal toto pondělí. Opět se zaměřil na rekreační oblast Pode Dvory a vybral si jednu chatu. Majitelé nahlásili ztrátu videorekordéru a dvou dalekohledů.
 Díky skvělé práci policistů nyní čeká mladíka soud. Celková škoda ve všech případech je vyčíslena na 360 tisíc korun. M,ladík kradl i přesto, že  již byl v minulosti několikrát odsouzen.

nprap. Martina Hábrová

vytisknout  e-mailem