Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupež se zbraní objasněna

PLZEŇ – Necelých patnáct minut po skutku policisté dopadli pachatele, který střílel v baru v centru města.  

   Doslova a do písmene děsivou noc, na kterou dlouho nezapomene, prožila teprve 18letá barmanka jednoho z nočních podniků nacházejících se v samém centru Plzně. Dnes zhruba deset minut před půl jednou ráno bar navštívil muž oblečený v černém oděvu maskován kapucí. Přistoupil k barovému pultu. Střelnou zbraní, kterou držel v ruce, namířil na poškozenou a požadoval vydání finanční hotovosti. Když žena odvětila, že žádné peníze nemá, vystřelil jejím směrem. Projektil ženu minul a zasáhl zeď. Vyděšená dívka následně v obavě o svůj život vydala podezřelému veškerou finanční hotovost. S penězi pachatel ihned z místa činu utekl.
     Díky pohotové reakci napadené ženy, která ihned poté, co pachatel z místa odešel, volala na tísňovou linku policie, se přivolaní policisté okamžitě mohli vydat po horké stopě a pachatele necelých patnáct minut po spáchání tohoto zvlášť závažného protiprávního jednání zadržet. K tomu přispěla i skutečnost, že oběť byla schopna zasahujícím policistům poskytnout alespoň obecný popis pachatele.
     V průběhu šetření události bylo zjištěno, že se jedná o teprve 21letého muže z Klatovska. U něj byla nalezena jak předmětná zbraň, tak i uloupené peníze. Mladý muž se mimo jiné podrobil i orientační dechové zkoušce ke zjištění, zda takto nejednal pod vlivem alkoholu. Test byl negativní. Stejný výsledek přinesla i zkouška na omamné a psychotropní látky a jedy. Policisté navíc zjistili, že mladý muž má čistý rejstřík trestů. Co ho k tomuto jednání vedlo, nyní zjišťují vyšetřovatelé.
     Zajištěná zbraň byla okamžitě odeslána ke znaleckému zkoumání. Hned v počátku však bylo zjevné, že se jedná o upravenou, nelegálně drženou plně funkční střelnou zbraň. Protože existovala důvodná obava, že podezřelý muž nelegálně drží i další střelné či jiné zbraně, byly provedeny domovní prohlídky. Během jedné z nich byl v domě vypátrán i 46letý muž, po kterém bylo v roce 2013 vyhlášeno celostátní pátrání jako po osobě hledané. Na muže byl v uvedeném roce vydán příkaz k zatčení Okresním soudem Plzeň – jih a současně Evropský zatýkací rozkaz.
     Za zvlášť závažný zločin loupež a přečin nedovolené ozbrojování nyní mladému muži hrozí až deset let za mřížemi. Navíc policisté na obviněného podají podnět k návrhu na vzetí do vazby. Pokud jej bude akceptovat státní zástupce i soud, na trest si pachatel počká ve vazební věznici.
 
por. Ing. Hana Štefflová
27. května 2016

 

 

 

Odkazy do noveho okna

Loupež 27.5.2016

Loupež 27.5.2016 

Detailní náhled

Loupež 27.5.2016

Loupež 27.5.2016 

Detailní náhled

Loupež 27.5.2016

Loupež 27.5.2016 

Detailní náhled

Loupež 27.5.2016

Loupež 27.5.2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem