Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté pátrají po ozbrojeném nebezpečném pachateli

PLZEŇSKÝ KRAJ - Vzhledem k tomu, že je velká pravděpodobnost, že je stále ozbrojený a zbraň proti člověku již použil, jedná se o velmi nebezpečného pachatele.  

V souvislosti s pobodáním mladé dívky dne 13. ledna 2015 při návštěvě své přítelkyně v Plzni policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje z odboru obecné kriminality vyhlásili celostátní pátrání po hledaném muži, který je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Hledaný muž po ženě požadoval vydání finanční hotovosti, když dívka odmítla peníze vydat, přiložil ji ke krku nůž. Nakonec se zmocnil peněženky, ve které byla uložena i platební karta. Muž dívku donutil napsat na papírek platný PIN kód ke kartě. Přesto, že dívka heslo vydala, muž nečekaně a bezdůvodně dívku napadl a během útoku ji zasadil několik bodných a bodnořezných ran nožem. Nakonec z místa utekl.
Případ si převzali policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje z odboru obecné kriminality, jelikož dle vyjádření lékařů žena utrpěla těžká zranění, ohrožující život.
 
     Vzhledem k tomu, že je velká pravděpodobnost, že je stále ozbrojený a zbraň proti člověku již použil, jedná se o velmi nebezpečného pachatele. Obracíme se proto na veřejnost se žádostí o pomoc. Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout jakoukoliv informaci o výskytu, pohybu či pobytu hledaného, ať se obrátí na kteroukoli služebnu Policie České republiky nebo volají na linku Policie České republiky 158.Zároveň varujeme veřejnost, aby se nikdo nepokoušel ozbrojeného muže sám zadržet, nebo se s ním jinak osobně kontaktovat. Jeho možný pohyb je předpokládán v rámci celé České republiky, nejen v Plzeňském kraji.
 
Hledaný je 180 cm vysoký, zdánlivé stáří 20-25 let, střední postavy, hnědé oči, hnědočerné krátké vlasy 2 cm dlouhé a po celé tváři má tzv. strniště. V době spáchání skutku měl na sobě tmavě modré džínové kalhoty, černou bundu a na nahou tmavé kanady, ale nelze vyloučit změna oblečení. Zvláštním znamením je tetování, které má zezadu na krku blíže nezjištěný znak červeně vybarvený, na obou rukou vytetované náramky, dále na obou rukou na vnitřním předloktí vytetovaná nápisy „sodoma gomora“ na druhé „chachara nezlomíte“ a na jednom z ramen nápis „dělnická třída“.
 
http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=8300114150305
 
 
por. Ivana Jelínková, DiS.
15. ledna 2015

 

vytisknout  e-mailem