Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontroly nákladní dopravy

KLATOVSKO - Dopravní policisté zjistili jednadvacet přestupků. Zaznamenali nesprávné používání tachografů a další porušení předpisů. 

Policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s názvem Tispol, která byla zaměřena na nákladní a autobusovou dopravu.

Ve středu 16. a čtvrtek 17. října v době od 14.30 do 18.30 hodin a v  pátek 18. října tohoto roku od 8.00 do 12.00 hodin , kontrolovali řidiče na různých místech a orientovali se zejména na užitková vozidla. V průběhu akce zkontrolovali 37 nákladních vozidel a zjistili 21 dopravních přestupků, z toho tři přestupky dopravce budou oznámeny na Krajský úřad Plzeňského kraje.

Řidiči porušil mezinárodní předpisy určené pro nákladní dopravu. Při kontrole tachografů vozidel policisté zjistili, že řidiči nedodržel stanovené přestávky, u dalších překročení povolené rychlost a jeho nesprávné používání. Při prohlídce nákladních vozidel zjistili nesprávně zajištěný náklad a zaznamenali i nevyhovující technický stav.

nprap. Ladmanová Dana

21. října 2019 

vytisknout  e-mailem