Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kontrola ubytovacích zařízení

PLZEŇSKÝ KRAJ - Za první pololetí tohoto roku jsme zkontrolovali přes 1000 ubytovacích zařízení. Poslední červencová kontrola ubytoven proběhla na Domažlicku. 

S ohledem na to, že  se v Plzeňském kraji vyskytuje poměrně vysoký počet osob cizí státní příslušnosti, provádí průběžně policisté z odboru cizinecké policie v našem kraji jejich kontroly, a to za účelem zjištění a následného řešení případného protiprávního jednání.  

Včerejšího dne (tedy 25. července 2023)  se kolegové zaměřili na kontroly cizinců v několika ubytovacích zařízeních na Domažlicku, ve kterých pobývají ve větší míře právě osoby cizí státní příslušnosti. Kolegové se věnovali především tomu, zda se zde ubytovaní cizinci na území České republiky zdržují oprávněně, splňují podmínky pobytu a zda dodržují další podmínky uvedené v zákoně o pobytu cizinců na území České republiky. 

Kontrolami kolegů z odboru cizinecké policie prošlo za včerejší den 101 osob cizí státní příslušnosti a ani v jednom případě policisté nezjistili, že by došlo k porušení zákonných norem.

Závěrem ještě doplňujeme, že za první pololetí tohoto ho roku zkontrolovali v našem kraji kolegové z odboru cizinecké policie přes
1 000 ubytovacích zařízení. Na některých z nich jsme spolupracovali s dalšími partnery, jakými byl např. Krajský úřad Plzeňského kraje, Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje aj.  Jak jsme již uvedli výše, zastoupení osob cizí státní příslušnosti je v našem kraji poměrně vysoké (ke konci června je v Plzeňském kraji přechodně či trvale hlášeno okolo 75 tisíc osob cizí státní příslušnosti), a proto se této problematice budeme i nadále věnovat.

mjr. Mgr. Pavla Burešová
26. července 2023

vytisknout  e-mailem