Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Evropský den proti vloupání

PLZEŇSKÝ KRAJ – Mějte svůj majetek řádně zabezpečený. 

Dnešní den je Evropským dnem proti vloupání, kterým si připomínáme základní pravidla, jak zabezpečit svůj majetek proti nevítaným hostům. Jsme v období, kdy se začíná postupně rozvolňovat, netrávíme už tolik času v našich domovech a  častěji se vzdalujeme za kulturou, dovolenou či zábavou, proto je vhodné v souvislosti s dnešním dnem připomenout základní pravidla ohledně zabezpeční obydlí.

Mějte na paměti důležitá pravidla a zlodějům nenahrávejte. Neupozorňujte nikdy na svoji nepřítomnost na sociálních sítích. O odjezdu z domova nikoho cizího neinformujte, takovou informaci poskytnětě pouze lidem, kterým věříte. Se svými sousedy udržujte dobré vztahy (s nimi nebo své známé požádejte o pravidelné vybírání poštovní schránky). V domě a jeho okolí si všímejte pohybu cizích osob. Nezapomínejte,  že při odchodu (byť na krátkou dobu) z domu je důležité uzamknout všechny vstupy a zavřít okna. Do svého obydlí zvěte jen osoby známé a důvěryhodné. K zabezpečení domova můžete využít elektronické zařízení, které nepravidelně v časových intervalech zapínají např. světla.

Více informací pak můžete nalézt na webových stránkách www.stopvloupani.cz či v mobilní aplikaci, kterou si můžete zdarma stáhnout a vyhledat pod názvem „Zabezpečte se".


Pokud zjistíte, že se do Vašeho obydlí někdo vloupal, nevstupujte dovnitř a ihned volejte na bezplatnou linku tísňového volání 158. Myslete na své bezpečí, pachatel by mohl být ještě na místě činu a Vy můžete znehodnotit případné stopy.

https://www.policie.cz/clanek/evropsky-den-proti-vloupani-2021.aspx

por. Bc. Hana Kroftová
16. června 2021

Odkazy do noveho okna

1 Den proti vloupání, Rokycansko, 16.06.2021 (2)

1 Den proti vloupání, Rokycansko, 16.06.... 

Detailní náhled

2 Den proti vloupání, Rokycansko, 16.06.2021 (3)

2 Den proti vloupání, Rokycansko, 16.06.... 

Detailní náhled

3 Den proti vloupání, Rokycansko, 16.06.2021 (4)

3 Den proti vloupání, Rokycansko, 16.06.... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem