Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Další případ vraždy v západních Čechách

Kus dobré práce odvedli policisté z Obvodního oddělení v Nýrsku a Okresního ředitelství v Klatovech.  

Kus dobré práce odvedli policisté z Obvodního oddělení v Nýrsku a Okresního ředitelství v Klatovech.
         Od včerejšího dne, kdy policisté z Obvodního oddělení v Nýrsku přijali oznámení o pohřešování šestasedmdesátileté ženy z obce Hodousice na Klatovsku, ihned začali s prováděním všech potřebných šetření k této pohřešované ženě. Z výpovědí sousedů bylo zřejmé, že ženu delší dobu nikdo neviděl. Policisté proto pátrali všude tam, kde by se mohla žena zdržovat. Pátrali i v nemocničních zařízeních.   Při výpovědi syna   pohřešované ženy, policisté   zjistili značné rozpory, tvrdil, že je matka hospitalizována v nemocnici.     
         Nepřetržitým šetřením bylo zjištěno, že dne 8. 4. 2008, v kuchyni domu v obci Hodousice na Klatovsku, po předchozí rozepři mezi pohřešovanou ženou a jejím šestačtyřicetiletým synem došlo ze strany syna k napadení matky a následnému usmrcení jednou ranou kuchyňským nožem.   Po dvou dnech   muž naložil na kárku mrtvolu matky a odvezl ji za obec Hodousice, kde jí zanechal v křovinatém porostu v potoce.
         Při prověrce výpovědi muž vše policii podrobně popsal, ale odmítal jít na místo, kde matku ukryl a místo pouze z dálky označil. Do pátrací akce byl přivolán psovod se služebním psem, který ve večerních hodinách dne 30. 6. 2008,   po jedné hodině pátrání mrtvolu ženy v potoce, nedaleko obce Hodousice, nalezl.
         Šestačtyřicetiletý muž byl dnes v půl čtvrté ráno vrchním komisařem obviněn ze spáchání trestného činu vražda. Státnímu zástupci bude podán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby.
         Od počátku letošního roku došlo v Plzeňském a Karlovarském kraji k 11 případům takto závažných trestných činů, všech jedenáct se podařilo policistům správy Západočeského kraje do dnešního dne objasnit. 
                                                                                                                                                                    por. Bc. Ilona Týmlová
 

vytisknout  e-mailem