Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním

PLZEŇ - Policisté budou dohlížet především na veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost v silničním provozu, bezpečnost občanů a jejich majetku. Dále se cíleně zaměří na tzv. měkké cíle. 

     Dne 27. května 2017 se od 17:00 hodin v Doosan Aréně v Plzni uskuteční fotbalový zápas mezi týmy FC Viktoria Plzeň a FC Vysočina Jihlava. Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s tímto fotbalovým utkáním bezpečnostní opatření k zajištění klidu, veřejného pořádku a bezpečnosti osob a jejich majetku. Policisté budou samozřejmě dohlížet také na bezpečnost a plynulost v silničním provozu.
 
     Do bezpečnostního opatření bude nasazeno několik desítek policistů pořádkové i dopravní policie včetně pořádkové jednotky, členů antikonfliktního týmu nebo oddělení služební kynologie. Bezpečnostního opatření se zúčastní také kriminalisté ze služby kriminální policie a vyšetřování. Součástí opatření bude i technika a mobilní monitorovací centrum. V případě jakéhokoliv narušení veřejného pořádku budou policisté připraveni okamžitě a efektivně zasáhnout. Policisté v rámci tohoto bezpečnostního opatření zajistí v maximální možné míře ochranu tzv. měkkých cílů.

     Žádáme občany, kteří přijedou na zápas, aby parkovali na vyznačených parkovištích, nebránili provozu a dbali pokynů policistů. Je třeba myslet i na dostatečný časový předstih vzhledem k předpokládanému nárůstu silničního  provozu v době před konáním utkání. Pokud je to jen trochu možné, tak doporučujeme využít městskou hromadnou dopravu. Lávka od Plzeňského Prazdroje do Štruncových sadů nebude v tomto případě uzavřena. Parkování bude možné v parkovacím domě přímo u fotbalového stadionu.

por. Ing. Jan Koželuh
26. května 2017

vytisknout  e-mailem