Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřoval peníze

TEPLICKO - Zaměstnavatele připravil o čtvrt milionu; Za volantem neměl co dělat... 

Zpronevěřoval peníze

     O čtvrt milionu připravil svého zaměstnavatele 52letý muž, který pracoval jako vedoucí provozovny teplické firmy. Muž, jehož pracovní náplní bylo vyřizování pojistných událostí a zakázek a jejich následná fakturace, ve více jak čtyřiceti případech vybral od klientů finanční hotovost za provedené služby v celkové výši přes 180 tisíc korun. Peníze neodvedl firmě, ale nechával si je, aby se na machinace nepřišlo, zákazníkům vystavoval neevidované příjmové pokladní doklady. Kromě toho si z firemní pokladny postupně vybral téměř sedmdesát tisíc korun, takto získané finanční prostředky použil na úhradu svých dluhů a také na sázení. Kromě toho, že přišel o místo, mu za přečin zpronevěry, z něhož byl obviněn, hrozí až pětileté vězení.

Za volantem neměl co dělat

     Z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bode zodpovídat 48letý muž, kterého zastavila hlídka policistů z Krupky. Při lustraci zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to až do příštího roku, navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. K tomu zřejmě soudce přihlédne při rozhodování o druhu a výši trestu, kterým může být mimo jiné až dvouleté vězení.

Zmizela okna i dveře

     Duchcovští policisté pátrají po neznámém pachateli, nebo pachatelích, kteří se vloupali na pozemek firmy dodávající stavební výrobky. Ze skladovacích prostor zmizelo několik plastových oken a troje dveře, celková škoda byla předběžně vyčíslena na 65 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.

27. 9. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem