Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřila desítky tisíc

TEPLICKO - Zneužila důvěru poškozeného; Kradla sama i se sourozenci... 

Zpronevěřila desítky tisíc

     Z přečinu zpronevěry byla obviněna 53letá žena, která připravila muže z Teplicka o 88 tisíc korun. Poškozený ženu, která se věnuje finančnímu poradenství, požádal, aby ho zastupovala v rámci vyřízení exekučního řízení. Podezřelá od něj postupně vylákala několik desítek tisíc korun, které měla použít na uhrazení dlužné částky, peníze si však místo toho ponechala a použila je na vyrovnání svých vlastních pohledávek. Vzhledem k tomu, že je obviněná v podmínce za předchozí trestnou činnost obdobného charakteru, hrozí jí v případě uznání viny až pětileté vězení.

Kradla sama i se sourozenci

     Nejméně ze sedmi krádeží je podezřelá 29letá žena, která se podle kriminalistů dopouštěla na Teplicku majetkové trestné činnosti. Už v loňském roce společně s bratrem odcizila v drogerii parfémy v hodnotě téměř tři tisíce korun, které pak prodali na ulici. Zatímco její o dva roky mladší bratr už měl tehdy na kontě další čtyři krádeže, za které byl koncem roku podmíněně odsouzen, její jednání tehdy bylo kvalifikováno jako přestupek.

     Postupně se sama dopustila dalších pěti krádeží, v různých prodejnách odcizila čokolády, sýry, nebo kosmetiku. Posledního zatím prokázaného protiprávního jednání se dopustila společně se svou mladší sestrou, s kterou odcizily salámy, sýry a čokolády za téměř dva a půl tisíc korun. Také její sestra se dopustila nejméně dalších tří krádeží a už z nich byla obžalována. Žena, která má zatím čistý trestní rejstřík, byla obviněna z přečinu krádeže, za který by mohla jít v krajním případě až na dva roky do vězení

Dovnitř vnikl oknem

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal oknem do místnosti, kde se provozují masáže. Poškozenému odcizil elektroniku a doplňky stravy, celková škoda byla vyčíslena na více jak sedm tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

15. 8. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem