Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději se činí

LITOMĚŘICE – Kradou v obchodech, ale okrádají i nepozorné občany 

 

Před Vánocemi krádeží neustále přibývá. Dokládají to i tři krádeže na osobách, ke kterým došlo o víkendu. V pátek odpoledne okradl lapka v litoměřické Luně mladíka, který si došel do nákupního střediska nakoupit. Když si vybíral zboží, zloděj mu nepozorovaně vytáhl z kapsy bundy peněženku. Krádeží peněženky přišel o 4 500 Kč, osobní doklady, platební kartu a řidičský průkaz.
V sobotu mezi 20. a 22. hodinou večer navštívil zloděj kino Máj v Litoměřicích. Mladá dívka si v průběhu promítání filmu odložila svůj batoh k nohám na podlahu a když film skončil, batoh si nasadila na ramena a odešla z kina domů. Poté však zjistila, že jí z batohu zmizela peněženka s 2 500 Kč, osobní doklady a platební karta.
V neděli časně ráno byl  kapsářem okraden  návštěvník Nonstop baru ve Štětí. V nestřeženém okamžiku mu lapka vytáhl z bundy peněženku s 10 000 Kč, platební kartou a dalšími doklady.

Zloději si opravdu přišli na své.
V předvánočním období u sebe lidé nosí vyšší finanční částky, ale na zvýšenou opatrnost příliš nedbají. Policie proto opakovaně vyzývá občany, aby si na své věci, především při nakupování, dávali větší pozor. Ostražitým lidem se lapkové vyhnou velkým obloukem.
 

vytisknout  e-mailem