Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj zadržen bezprostředně po činu

CHOMUTOVSKO - Mladík má podle policistů na svědomí několik krádeží; Po policejní kontrole skončil v cele. 

Několik krádeží, ke kterým došlo v posledních dnech, objasnili chomutovští policisté. Zjistili, že se jich měl dopustit 20letý muž z Mostecka. Toho včera v noci přistihli policisté bezprostředně po jedné z krádeží v blízkosti místa, kde k ní došlo. Mladík měl u sebe množství alkoholických i nealkoholických nápojů a tabákové výrobky. Přestože dotyčný nejdřív zapíral, policisté zjistili, že odcizené zboží pochází z blízké provozovny rychlého občerstvení, která byla jen pár okamžiků předtím vykradena. Dotyčný se pod tíhou důkazů nakonec přiznal. Odcizené nápoje i tabák vydal policistům, kteří je vrátili majiteli prodejny. Do této provozovny se muž měl vloupat i tři dny předtím, kdy opět v průběhu noci v širším centru Chomutova násilím poškodil výplň výdejního okénka, a vzniklým otvorem pak měl z prostoru výdejního pultu odcizit několik balení sušenek, lízátek a jiných cukrovinek.

Kromě toho měl začátkem května také v centru Chomutova v průběhu noci kamenem rozbít prosklenou výplň prodejního potravinového automatu, z kterého měl vzít balené pečivo, cukrovinky a různé nealkoholické nápoje. Jak později sdělil policistům, veškeré odcizené potraviny a nápoje prý zkonzumoval.

Policisté mladíka viní i z krádeže telefonu, ke které mělo dojít v úterý v bytě na chomutovském sídlišti. Tam využil nepozornosti známého, který ho k sobě pozval. V bytě se měl dokonce najíst a vykoupat a při odchodu měl z kuchyňské linky sebrat mobil v hodnotě vyčíslené na 3.500 korun. Ten pak údajně prodal nezjištěné osobě za sto korun.

Popsanými krádežemi a poškozením majetku při vloupání měl podezřelý způsobit škodu v celkové výši přibližně 13 tisíc korun.

Včera si tento dosud netrestaný muž převzal podezření z trestného činu krádeže, za který mu soud může uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

 

Po policejní kontrole skončil v cele

V cele skončil včera večer 29letý muž, kterého v Chomutově kontrolovala policejní hlídka při řízení vozidla značky Peugeot 307. Lustrací policisté zjistili, že dotyčný má příslušnými správními orgány vysloveny dva zákazy řízení motorových vozidel, a to až do února příštího roku.

Po zadržení si muž převzal podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu za tento trestný čin hrozí až dvouletý trest.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 13. května 2021

vytisknout  e-mailem