Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zkušební jízda?

LITOMĚŘICKO – Skončila obviněním z trestného činu… 

Až dvouleté vězení osmapadesátiletému muži z Lounska, který se pod záminkou zkušební jízdy zmocnil cizího vozidla. K podvodnému jednání došlo poblíž obce Roudnice nad Labem, kde uvedený muž pod záminkou zkušební jízdy z důvodu zájmu o koupi motorového vozidla vylákal prodávajícího z místa řidiče, sám usedl za volant vozidla a než poškozený stačil dojít ke dveřím spolujezdce, vozidlo nastartoval a ujel. S vozidlem dojel na Ústecko, kde jej zanechal, neboť se stalo nepojízdným. Při odchodu z vozidla ještě odcizil zde uloženou brašnu s osobními věcmi. Ostavené vozidlo bylo následně zajištěno. Škoda je vyčíslena na 80 tisíc korun. Na základě operativního šetření byl nepoctivec vypátrán a v uplynulých dnech obviněn pro trestné činy podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Okraden ve spánku

Neznámý pachatel využil spánku poškozeného při cestování vlakem. Z kapsy bundy, kterou měl poškozený na sobě, mu odcizil pánskou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Do pergoly pro telefon

Krádeží mobilního telefonu se zabývají roudničtí policisté. Volně odloženého telefonu v pergole u rodinného domu se pravděpodobně v nočních hodinách zmocnil neznámý pachatel, který překonal oplocení pozemku. Po pachateli krádeže a odcizeném přístroji policisté pátrají.

Litoměřice, 14. 11. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem