Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zatajil nález

LOUNY – Dopustil se přečinu, hrozí mu až dvouleté vězení. 

Kabelku s obsahem nalezl a neodevzdal 43letý muž z Loun. Nyní je podezřelý hned ze dvou trestných činů. K události mělo dojít koncem října u prodejny lounského Kauflandu, kdy dotyčný na nákupním košíku údajně nalezl zavěšenou kabelku, ve které byla peněženka s různými doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Dále se v ní nacházely dva mobilní telefony a další věci, vše v hodnotě 6 480 Kč. Místo toho, aby nalezenou kabelku muž odevzdal, věci si přisvojil. Dopustil se tak přečinu zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nyní mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Ukradl dřevo

Krádež bezmála čtyřiceti metrů kubických dřeva šetří podbořanští policisté. Kulatiny smrku zmizely v minulých dnech z lesního porostu zvaném Dlouhá míle v katastru obce Kryry. Poškozené společnosti tak vznikla škoda kolem 100 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli-ích pátrají.

Mařil výkon

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 48letému muži z Lounska. Ten řídil motorové vozidlo i přesto, že má vyslovený zákaz řízení na všechny skupiny v délce dvou let, a to od 6. září 2016. Policisté jej ve čtvrtek večer stavěli a kontrolovali v Plzeňské ulici v Žatci. Po provedených úkonech byl dotyčný propuštěn na svobodu.

Potrestání neunikla

Na policejní služebně skončila 22letá žena z Mostu, která podvodným způsobem okradla koncem října seniorku ze Žatce. V tamní Svatováclavské ulici ji nejprve požádala o rozměnění finanční hotovosti a následně jí odcizila 9 000 Kč. Uvedeného jednání se mladá žena dopustila i přesto, že již byla několikrát za majetkovou trestnou činnost odsouzena. V tomto případě jí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 2. prosince 2016

 

 

vytisknout  e-mailem