Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřil se na nářadí

TEPLICKO - Recidivista vykrádal užitková auta; Vzal oblečení i peníze... 

Zaměřil se na nářadí

     Až pět let by mohl strávit za mřížemi 43letý muž, který v Teplicích vykrádal auta. V průběhu uplynulých tří měsíců se v minulosti dvacetkrát odsouzený recidivista vloupal do nejméně sedmi vozidel, ze kterých kradl vše, co má nějakou hodnotu. Vybíral si hlavně užitková auta, u kterých zřejmě předpokládal, že by uvnitř mohl najít nějaké nářadí. A většinou byl úspěšný, v červenci si ze zaparkované dodávky odnesl čtyři kufříky s elektrickým ručním nářadím v hodnotě téměř dvacet tisíc korun.

     Na konci srpna se vloupal do vozidla, ze kterého odcizil vrtačku, elektrickou pilu a aku vrtačku. O několik dnů později našel v dalším autě elektrické ruční nářadí v hodnotě přes dvacet tisíc korun, začátkem září se pak vloupal do osobního auta, ze kterého si také odnesl vrtačky a další nářadí za bezmála dvacet tisíc. Z dalšího osobního auta vzal kabelku s peněženkou, platební kartou a doklady, koncem září se zase zaměřil na dodávky, ze kterých ukradl nářadí. Policisté zjistili, že koncem března vykradl dodávku s nářadím i v Ostravě, kde majiteli způsobil škodu přes šedesát tisíc korun.

     Celkem poškozené připravil o věci v celkové hodnotě téměř 165 tisíc korun, vyšetřovatel ho obvinil z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Vzal oblečení i peníze

     Policisté z obvodního oddělení v Dubí dopadli zloděje, který se začátkem září vloupal do dřevěné buňky v oploceném areálu. Odnesl si z ní dámské pracovní oblečení, mycí prostředky a peníze zaměstnanců, celkem poškozeným způsobil škodu přes 12 tisíc korun. V minulosti desetkrát odsouzený recidivista se u výslechu k vloupání přiznal, v případě uznání viny by mohl jít až na tři roky do vězení.

Příležitost dělá zloděje

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 25letý muž, který včera dopoledne odcizil přes dvacet stíracích losů. Šel něco vyřizovat na poštu, kde využil chvilkové nepřítomnosti pracovnice za přepážkou a ze stojanu ukradl 22 losů v hodnotě 820 korun. Odnesl si je domů, kam si pro lapku přišli policisté, kteří zajistili i ukradené losy. Protože byl muž v minulosti už třikrát odsouzen a navíc je v podmínce, bylo jeho jednání kvalifikováno jako přečin, za který mu hrozí v krajním případě až tři roky za mřížemi.

Vykradené kůlny

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Proboštově vnikl na zahradu u rodinného domu. Poté, co přelezl plot, odstranil zámek u dřevníku, ze kterého odcizil horské jízdní kolo. Oznamovatel vyčíslil škodu na 14 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

     Cizí zahradu navštívil nezvaný host také v Hrobu, kde neznámý pachatel vnikl do kůlny, ze které si odnesl řetězovou pilu, dvě sekery a prodlužovací kabely. V tomto případě způsobil zloděj škodu přes šest tisíc korun, i tomuto lapkovi hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

5. 10. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem