Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za volant i přes zákaz

DĚČÍN - Navíc pod vlivem řídil pod vlivem drog. 

Pozdvižení na děčínském nádraží

DĚČÍN – Devátého prosince krátce před druhou hodinou odpoledne přijížděl do hlavního nádraží v Děčíně mezinárodní vlak, směřující do Německa. Policisté z oddělení hlídkové služby a cizinecké policie, chvilku před jeho příjezdem, obdrželi informaci o čtveřici pasažérů, kteří se prokázali platnou jízdenkou. Průvodčímu ovšem nepředložili žádný platný doklad totožnosti. Na místo si vyžádal policejní hlídku, která se snažila s cizinci domluvit. Jelikož k předložení požadovaných dokladů ze strany cestujících nedošlo, byli policisty vyzváni k výstupu z vlaku a následně předvedeni za účelem zjištění totožnosti.  

Popelnice v plamenech

DĚČÍN - Děčínští policisté pracují na oznámení o požáru plastových popelnic, ke kterému byli přivoláni ve středu 13. prosince časně ráno. V Divišově ulici zahořely dvě nádoby na svoz komunálního obvodu. Škoda firmou zatím stanovena nebyla. Policisté případ prověřují s ohledem na přestupkové jednání. Po zpracování bude postoupen příslušnému úřadu k dalšímu opatření.

Žlaby skončily ve sběrně

ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté prověřovali od poloviny letošního listopadu oznámení o ztracených kabelových žlabech v Kytlicích. V průběhu letošního listopadu byla v obci prováděna rekonstrukce viaduktu. V souvislosti s tím pracovníci z přemostění odejmuli kabelové žlaby, které během osmnáctého listopadu letošního roku z místa odložení zmizely. Jejich ztrátu oznámili místním  strážcům zákona a ti v průběhu šetření zjistili, že žlaby skončily ve výkupu sběrných surovin. Následkům nedovolené manipulace s nimi čelí třicetiletý muž, který jejich prodejem získal finanční prostředky. Zástupce okradené společnosti předběžně stanovil škodu na částku přesahující sedm tisíc českých korun.

Co na to svědomí ?

KRÁSNÁ LÍPA - Sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání čelí od 13. prosince letošního roku třiačtyřicetiletý  řidič z Varnsdorfu. Krátce po patnácté hodině téhož dne řídil v Rybništi na Krásnolipsku  osobní vozidlo i přesto, že věděl, že má vyslovený platný  zákaz řízení motorových vozidel až do února 2019. K jednomu přešlapu přidal i druhý, jelikož policisté jej vyzvali k provedení orientačnímu testu na ovlivnění návykové látky. Ukázalo se, že muž je navíc pod vlivem návykových látek. Lékařskému vyšetření se odmítl podrobit. Za jeho smělost mu hrozí až tříletý trest odnětím svobody.

Děčín  14. prosince 2017

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem